DraftKings обмисля да разшири услугите си в Ирландия

DraftKings обмисля да разшири услугите си в Ирландия

📁 Новини, Последни новини 🕔23.август 2017
DraftKings обмисля да разшири услугите си в Ирландия

Американската фирма за дейли фентъзи спортове (DFS), DraftKings, потвърди интереса си към стартирането на продукта си в Ирландия. Според ирландското издания Fora, американският фентъзи спортен гигант е отправил своя поглед към острова, с цел да разшири портфолиото си през следващите месеци.

Говорейки с местните медии, главният международен секретар на DraftKings, Джефри Хаас обяви плановете на компанията да пусне своите хазартни услуги за месните ентусиасти преди края на годината. Той обаче отказа да даде допълнителна информация, свързана с инвестиционните данни.

„Няма релевантно местно законодателство, което да обхваща нашите дейности. Затова искахме да говорим с Irish Revenue по отношение на данъчния им режим, за да обясним нашата позиция и как възнамеряваме да влезем на пазара. Да видим как нашият (ирландски) бизнес се утвърждава и расте с течение на времето“, заключи Хаас.

Новините идват няколко седмици след като конкурентът му FanDuel обяви излизането си от британския пазар. В края на юли с писмо по електронната поща, изпратено до настоящите играчи, компанията заяви, че няма да предлага услугите си за предстоящия сезон, като предлага пълно възстановяване на средствата по сметките на своите клиенти. Шоковото известие дойде след като FanDuel стартира едва през август 2016 г., след като сключи договор за партньорство с доставчика на спортни данни Opta.

FanDuel и DraftKings бяха свързани с обещаващо сливане миналата година, като тази комбинация между двата геймърски конгломерата щеше да контролира над 90% от американския пазар за платени дейли фентъзи спортни игри. Месец обаче, след като Федералната търговска комисия обяви безпокойството си относно монопола, компаниите решиха да прекратят плановете си.

Двамата основни оператори на DFS решиха да поемат по два различни пътя: Fanduel скоро ще напусне пазара в Обединеното кралство, докато DraftKings разширява услугите си в Ирландия.

Сподели с приятели