Семейните връзки се прекъсват, тъй като Codere прегрупира изпълнителния си екип

Семейните връзки се прекъсват, тъй като Codere прегрупира изпълнителния си екип

📁 Новини, Последни новини 🕔24.януари 2018
Семейните връзки се прекъсват, тъй като Codere прегрупира изпълнителния си екип

Испанският Grupo Codere обяви нови промени и управленско преструктуриране, в следствие на което фамилият основател, Мартинес Сампедро, завършва своя мандат, през който отговаряше за хазартния оператора.

Жозе Антонио Мартинес Сампедро, потомък на основателя на компанията, ще бъде заменен от изпълнителен директор на групата – Висенте Ди Лорето, който е бил главен оперативен директор на Codere Latin America в периода 2005-2010.

В същото време компанията обяви назначаването на нов изпълнителен председател, Норман Сьоренсен Валдес, който е член на борда на директорите на Codere от 2016 г. в различни роли.

В декларация с подробности за срещите Валдес се стреми да приеме новото предизвикателство, като каза: „Изправени сме пред този нов етап за Codere с надеждата да направим голям проект и да се радваме на растеж. Имаме увереността, че можем да разчитаме на таланта и потенциала си, за да се изправим пред обещаващо бъдеще, и да продължим да бъдем в челните редици на частния хазартен сектор“ .

Този ход идва, след като компанията приключи успешното преструктуриране на дългосрочните дългове в размер на €1 млрд. Според докладите в Испания, фирмата за частни капиталови инвестиции, която отговаря за този процес, е поискала изпълнителни промени след приключването на преструктурирането.

Време е да се засили лидерството на Codere на настоящите му пазари, като същевременно се увеличат ресурсите и усилията на онлайн пазарите, като се увеличи интеграцията между тях и се обогати ценното предложение за нашите клиенти.

Codere е чудесна организация, която успя да заеме водеща роля през последните десетилетия, нашето намерение е да продължим да създаваме стойност и да подобряваме нашия опит, за да се справим с новите проекти и да се възползваме от възможностите за растеж.”

Очаква се фамилията Мартинес Сампедро, която понастоящем контролира 18% дялово участие в бизнеса, да се отдръпне от ръководството на предстоящата среща на акционерите на компанията, която ще се проведе през следващите няколко месеца.

Сподели с приятели