Vbet получи френски лиценз за онлайн спортни залагания

Vbet получи френски лиценз за онлайн спортни залагания

📁 Новини, Последни новини 🕔23.септември 2017
Vbet получи френски лиценз за онлайн спортни залагания

Малтийският онлайн хазартен оператор Vbet получи лиценз за онлайн спортни залагания на регулирания пазар на Франция.

Миналата седмица френският регулатор на игрите ARJEL обяви, че Vivaro Betting Ltd, която управлява сайта за залагания на Vbet.com, е издал лиценз за онлайн спортни залагания, валиден за пет години. Сайтът Vbet.fr все още не е стартирал, но евентуалното му начало ще доведе до общо 14 броя френски лицензирани онлайн оператори за залагания.

Vivaro е основана през 2003 г. в Армения и оттогава е придобила онлайн лицензи в Малта, Кюрасао и от лятото на 2016 г. в Обединеното кралство. Платформата за залагания се захранва от доставчика на технологии Betconstruct. Vivaro все още не е посочил дали планира да се кандидатира за френски онлайн покер лиценз.

Френският регулиран онлайн пазар на хазартни игри стана изключително нестабилен, поради високите си данъци и ограничения върху вида на продуктите, но напоследък показа признаци на живот, особено във вертикала спортни залагания, който отбеляза рекорден оборот и приходи в Q2 на 2017.

Френският онлайн покер пазар едва наскоро предложи индикации, че неговият многогодишен спад може всъщност да не е постоянен, но истинското спасение не се очаква, докато дългоочакваните планове за обмен на ликвидност с други европейски регулирани пазари (Италия, Испания, Португалия) не стане реалност.

През юли ARJEL започна да приема заявления от своите покер кандидати за участие в плановете за споделяне на ликвидност и регулаторът изрази надежда за осъществяването им до края на годината.
В други френски новини за залагания Better Collective, посредническа маркетингова компания зави, че е придобила френския афилиейт Pull Media, който работи с над 200 сайта, повечето от които са свързани със спортни залози и които обслужват и играчите в Германия и Великобритания. Споразумението отбелязва първото нахлуване на френския пазар на Better Collective, като се основава на присъствието си в други големи европейски юрисдикции.

Сподели с приятели